דוחות חברה הפכו להיות מן דבר שבשגרה, יחד עם מאגר נתוני האשראי כיום ועם היכולת של כל אחד מאיתנו לרכוש מניות של חברות ציבוריות, נוכל למצוא כי מידע מסוג דוחות חברה יכול להיות נגיש עבור כל אחד מאיתנו. דוחות אלו מצויים אצל לא מעט חברות המייעצות, לשכות אשראי שונות ועוד חברות לייעוץ פיננסי שונות. אך יחד עם זאת השוני בין ההבדלים של הדוחות לאו דווקא מתבטא בחברה שהפיקה את אותו הדוח אלא דווקא בסוג החברה, אשר ביקשתם את הדוח עליה.

דוח חברה של הראל ביטוח
אם ניקח את חברת הראל ביטוח נוכל למצוא דוח חברה פתוח לעיון הציבור אחת לשלושה חודשים, מכיוון שהחברה "הראל ביטוח" הינה חברה ציבורית אשר פתוחה להשקעות לציבור הרחב, היא מחוייבת לפרסם דוח שכזה לציבור. דוח זה יכלול תיאור של החברה, מצב כספי שלה, נזילות כספית, דוח דירקטוריון,כושר פירעון וכמובן רווחי הרבעון החולף ועוד ממצאים אשר יעזרו לכם לקבל תמונת מצב כלכלית ורחבה של החברה. אך דוחות כאלו תוכלו גם כן לרכוש מחברות ייעוץ שונות, הדוחות יהיו ברוב המקרים מפורטים יותר ויכילו מידע המתייחס גם כן להשקעות שונות של החברה, תחזיות עתידיות ומידע עדכני של מדדי המניות השונים של החברה.
אחת מחברות לשכת האשראי הגדולות בישראל, אשר מקיימת כאן פעילות החל משנות השישים. חברה זו אחראית על לא מעט דירוגי אשראי שונים וחישובי סיכונים של לא מעט חברות, אך יחד עם זאת בדוחות הכספיים שלה תוכלו למצוא פירוטים על התנהלות כלכלית, השקעות עתידיות ולא מעט מידע בנוגע לתחזיות אשראי שונות. מכיון שחברה זו הינה אחראית על דירוגים של למעל מליוני חבורת ברחבי העולם, ההבדלים העיקריים בין שני הדוחות יעסקו בעיקר ב"מוצרים" של כל אחת מהן(הראל ודן אנד ברדסטריט) לכן בדוחות של דן אנד ברדסטריט לא נעסוק בתחזיות של קרנות פנסיה וכו אלא בדירוגי אשראי ותחזיות לשנים הבאות. יחד עם זאת תוכלו גם לראות בדוחות מפורטים יותר גם את סך ההשקעות של החברה, אחזקת המניות שלה(גם בדוח הרבעוני) וגם מדדי מניות עדכניים.