
יום כיפור אחד החלטתי שאני רוצה אותו קצת שונה. לידיי הזדמן ספר שנקרא – ה'מקובל', שנכתב ע"י סימיון וינוקור – וחשבתי שאולי הוא יעזור להרגיש קרובה אל קדושת היום. פתחתי את הכריכה לאטי ותוך כמה דפים צללתי עמוק ולא יצאתי מתוכו עד תומו!!! רציתי לספר לכם עליו.
הספר מספר על חייו של הרב המקובל יהודה לייב הלוי אשלג הידוע בכינויו "בעל הסולם" , ע"ש פירושו לספר הזוהר, הספר החשוב בתורת הקבלה. בעל הסולם נולד בפולין. בגיל 19 הוסמך כרב והיה מורה ודיין 16 שנה בוורשה. הוא עלה לארץ בשנת 1921 וחי בעיר העתיקה בירושלים.
עובדות ומספרים הם דבר כל כך יבש. הם לא באמת מספרים סיפורים. איך שמגיל קטן הוא כבר נמשך אל ספרי הקבלה ואיך למד עם צדיק נסתר בבקתה רעועה ביער והכי מרתק בעיני איך הוא ידע שהולכת להגיע השואה ואף ניסה להזהיר את הקהילה. הוא הכין תוכנית לעלייה וקרא להצטרף אליו לישראל ולהינצל מהאסון הקרב. הנהגת הקהילה לא רק שלא שעתה לקריאותיו אלא הטילה עליו חרם. הוא עזב יחד עם כמה משפחות וכך ניצלו הם אבל יהדות פולין לא עלינו, הלכה ברובה מאיתנו.
לקרוא על האדם המיוחד הזה גרם לי להרגיש מה זה להיות מקובל. האחריות העמוקה כלפי העם, העולם והאנושות כולה. את המסע שהוא חי בו ואת האהבה הגדולה שהייתה בו. הרגשתי קשורה בלב ונפש אליו ולכל עלילותיו.
איך הוא ניסה להפיץ ברבים את תורת הקבלה שהייתה אפופה במסתורין ובמיתוסים רבים ורק מעטים הצטופפו סביבו ולמדו במסירות ובסכנה גדולה. איך הם היו באים אליו בחצות הליל מכל רחבי ירושלים הכבושה והיו צריכים להתמודד עם איומי שוד וחיות פרא רק כדי ללמוד. איך הוא היה עומד ומרכיב אות אות במכונת ההדפסה את פירוש הסולם שלו. בעל הסולם, האיש שזכה לפרש את ספר הזוהר, היה מתפרנס בדוחק ובעוני מעבודתו כבורסקאי – מעבד עורות, ולמרות כל זאת במחשבתו הוא נגע בנצח, הוא היה חופשי.
המקובל הגדול התעניין בכל ענייני התקופה ואף נפגש וניהל שיחות עם דוד בן גוריון!! בעל הסולם ניסה לומר לו שהבסיס למדינה צריך להיות עמוק יותר מסוציאליזם וכדי שייעודה יתממש צריך להקימה על בסיס "ואהבת לרעך כמוך" אחרת היא לא תחזיק מעמד.
למה אני כותבת לכם את זה? אני רוצה שתדעו שאין צורך להתייאש או לנסות כל הזמן לברוח. יש בינינו אנשים מאוד מיוחדים- המקובלים- והם יכולים לעזור לכולנו להיות מאושרים, בטוחים ומאוחדים. ממליצה בחום לקרוא את הספר ולהכיר את המקובל הגדול. ועוד יותר ממליצה להכיר את חכמת הקבלה – חכמת החיבור ולשמוע מה היא מציעה.