כתבי הדור האחרון הם אסופת המאמרים והתובנות שנכתבו על ידי הרב המקובל יהודה אשלג, רוב הטקסט נכתב בסוף ימיו והם מבטאים את תמצית הרעיונות של הרב אשלג על השיטה להגיע לעולם מתוקן. הרב יהודה אשלג השתדל כל חייו להסביר איך מיישמים את חכמת הקבלה בחיים של עם ישראל וגם של העולם ואיך היישום הזה יביא את העולם למצב טוב יותר.
הכינוי "דור אחרון" מלמד שהדור שלו, שלנו, הוא הדור האחרון שפועל לפי שיטת ההתפתחות הקיימת ועכשיו נדרש לא פחות ממהפך ומעבר לשיטת התפתחות אחרת. בזמנו של הרב אשלג חווה העולם את מלחמת העולם השנייה, אבל אחריה הייתה חזרה לסדר הישן שהצליחה במשך כמה עשרות שנים, עד שבימינו האקולוגיה והכלכלה הם התחומים שבהם אנחנו מגרדים את הקרקעית של המשאבים שלנו.
ברור כיום שעם השיטה הקיימת האנושות לא מסוגלת לפתור את הבעיות האלה ולכן יש צורך לחזור לדברים שכתב מקובל, אדם שמבין את חוקי הטבע שנסתרים לרובנו. מעניין לציין שהרב אשלג עשה ככל יכולתו להביא את הידע שהוא צבר לידיעת הציבור וגם פנה לפוליטיקאים לא מעטים, הפגישה הידועה שלו הייתה עם בן גוריון. אלא שככל הנראה, במילותיו שלו, "הדור לא היה מוכן" והיום אוזלת היד של השיטה הישנה כבר כל כך בולטת ואנחנו יכולים לחזור לדברים שלו והפעם גם ליישם אותם.
"כתבי הדור האחרון" מכסים נושאים רבים, הראשון והחשוב ביניהם דן במניעים של האדם לביצוע פעולות שונות וההשפעה שיש למניעים האלה על תוצאות הפעולות. הרב אשלג מסביר את מהות האגואיזם והאלטרואיזם, ממשיך להשפעה לתכונות האלה על החברה המודרנית ואיך ניתן לדרבן אנשים לעבוד לטובת החברה כולה.
במשטרים טוטליטריים דרבון האנשים לעבוד היה בשיטות כוחניות, היום כבר ברור ששיטות כאלה לא יעילות. הקפיטליזם פנה לרצון האדם לרווח ולמרות ששיטה זו התגלתה כיותר מוצלחת, כבר אפשר לראות באופן ברור גם את החסרונות שלה ביצירת הפרש מעמדות מאד חריף. בכתבי 'הדור האחרון' מסביר הרב אשלח איך החברה השיתופית הבין-לאומית תוכל לתפקד, והשימוש בשיטת הקבלה כמכשיר ליצירת החברה העתידית האלטרואיסטית.