
טכנולוגיית המציאות המדומה או בשמה המקורי virtual reality מאפשרת לאדם באמצעות תוכנה מתוחכמת ומשקפי מציאות מדומה להרגיש כאילו הוא חי בעולם המוקרן לפניו במסך משקפי המציאות המדומה. באותו רגע עבורו זהו העולם האמיתי בו הוא חי ומתקיים. באמצעות שינוי התוכנה האדם יכול לבחור את העולם המוקרן עבורו וכן את המאורעות העומדים לעבור עליו בכל רגע נתון.
על פי המדענים המציאות המתראה לעינינו היא תוצר פענוח של המוח את מה שהחושים שלנו יכולים לקלוט, כתוצאה מכך האדם מרגיש את העולם כפי שהוא מרגיש. במידה והיו לנו חושים אחרים או חושים בעלי טווח קליטה אחר היינו חווים מציאות אחרת לגמרי.
כמו שבעל חי שנמצא באותה סביבה שבה האדם מזהה דברים אחרת, לדוגמה כלב מריח ריחות שאנחנו לא מריחים או דבורה רואה את המציאות אחרת, דרך עיניה המורכבות מהרבה עדשות ועטלף קולט את הסביבה כפי שרדאר קולט את הסביבה באמצעות גלי סונאר ומן הסתם מפענח את החפץ העומד מולו אחרת.
מקובלים הם אנשים שקיבלו והשיגו יכולת להיכנס למערכת עולמות רוחניים. הם גילו שבמערכת הזו מתקיים הכוח שברא את כל העולמות הרוחניים והגשמיים. מתוך המערכת הזו מתקיימת מערכת ההפעלה של העולם שלנו. את הידע הזה שרכשו הם משתפים את בני האדם בחכמת הקבלה.
אחד הנושאים המעניינים שהמקובלים מלמדים אותנו הוא ההתייחסות למציאות הסובבת אותנו. בעל הסולם (רבי יהודה הלוי אשלג), כותב לנו במבוא לספר הזוהר שלאדם יש במוחו כעין מכונה פוטוגרפית (מכונת צילום) המקרינה את המציאות מתוכו לחוץ ולכן לאדם נדמה שיש בחוץ מציאות בעוד שכל מה שאנו מרגישים וחווים אלו הקרנות פנימיות שלנו לחוץ מתוך המוח.
להבנה והכרה זו משמעויות רבות. אחת מהן מאד מעניינת ויכולה לשרת כל אדם בכל רגע מחייו. במידה והמציאות היא הקרנה מתוכי וכל מה שאני רואה, חש ומרגיש הוא מתוך מערכת חוקים ותכונות הנמצאים בתוכי, הרי במידה ואני רוצה לשנות את היחס שלי למציאות או אפילו את המציאות עצמה, אינני צריך לשנות דבר בחוץ אלה רק לשנות משהו בי. במידה ואני אשנה את עצמי ואת מערכת ההפעלה שלי אני אשנה את עולמי. הנושא נלמד בהרחבה בלימודי חוכמת הקבלה.