בעבר הלא רחוק מכשירי שמיעה לא היו נחשבים לנוחים כל כך, אך עם השנים לא רק שהפכו לנוחים יותר אלא התפתחו ועשו עצמם הרבה יותר מתאימים עבור המשתמשים בהם. אפשר לומר כי התפתחות הטכנולוגית תרמה לכך, אך לצד זאת גם אופי השימוש במכשיר וכמובן באופי של המשתמשים תרם לא מעט לעיצוב המכשירים בעשורים האחרונים. כך למשל נוכל למצוא מכשירי שמיעה נטענים העושים שימוש בבטרייה אחת, ומנגד נוכל למצוא מכשירי שמיעה אשר מתבססים על סוללות רגילות ודורשות החלפה כל פרק זמן. לצד כל אלו קיימות עוד אפשרויות שונות ומבדילות, אך עדיין נשאלת השאלה מה עדיף מכשירי שמיעה נטענים או עם סוללות רגילות?

מכשירי שמיעה עם סוללות רגילות
כיום ישנם לא מעט סוגים של מכשירי שמיעה כמו שציינו מעל, חלקם מאפשר שימוש בסוללות "רגילות" או יותר נכון סוללות שטוחות. מכשירים אלו מאפשרים שימוש בסוללה שכזו בין שלושה עד עשרה ימים, כאשר לאופי שימוש המכשיר, סוג המכשיר וכמובן גודל הסוללה וירידת השמיעה ישפיעו לא מעט על זמן השימוש בה. כך למשל גודל סוללה עבור מכשירי שמיעה מאחורי האוזן, תהיה במרבית המקרים די גדולה (675) עם זמן שימוש שבין שבוע עד עשרה ימים. מנגד מכשיר שמיעה תוך אוזני עם גודל סוללה קטן(10) יחזיק בין ארבעה עד שלושה ימי שימוש. 2 נקודות חשובות בשימוש מכשירי שמיעה עם סוללה, הראשונה היא הירידה באיכות השמיעה והצורך באיכות סוללה גבוה והשנייה היא ההרגלים והחיבורים שונים כמו בלוטוס ועוד.
מכשירי שמיעה נטענים
כמו מכשירי שמיעה עם סוללה כך גם מכשירי שמיעה נטענים מחזיקים סוללה, אלא שזו מתחלפת אחת לשנה ונטענת למשך זמן שונה ממכשיר אל מכשיר. כך למשל מכשירי טעינה רבים מאפשרים זמן הטענה שנע בין חצי שעה עד לשעה וחצי ולעיתים אף שעתיים, אך זמן השימוש מגיע עד עשרים וארבע שעות וכמובן במרבית הדגמים קיימות נוריות חווי שיאותתו לקראת היחלשות הסוללה. עם זאת כמו במכשירי שמיעה הנעזרים בסוללה רגילה כמו גם מכשירי שמיעה נטענים, אורך הסוללה יושפע מאופי השימוש, מהחיבורים השונים וכמובן לתחזוקה של המכשיר.